جلسات ماه رمضان 1443 قمری
جلسۀ پنجم، رمضان ۱۴۴۳ قمری، صدا و سیمای مرکز یزد
اگر فرزندی که در برابر پدر و مادر خود سرکشی کرده و ازسوی آنها طرد شده، واقعاً و از روی صدق و صفا به خانه برگردد و بگوید: «مادرجان! پدرجان! غلط کردم! اشتباه کردم!»، کدام پدر و مادری است که توبهٔ فرزندش را نپذیرد؟! محبّت، مهربانی و لطف خداوند متعال از پدر و مادر بالاتر است.
جلسۀ چهارم، رمضان ۱۴۴۳ قمری، صدا و سیمای مرکز یزد
در این ماه نورانی و پربرکت، این روایت را فراموش نکنیم و پنج چیز را قبل از پنج چیز غنیمت بشماریم: 1. جوانی قبل از پیری؛ 2. سلامت قبل از بیماری؛ 3. توانگری قبل از نیازمندی؛ 4. فراغت قبل از گرفتاری و 5. زندگی قبل از مرگ.
جلسۀ سوم، رمضان ۱۴۴۳ قمری، صدا و سیمای مرکز یزد
خداوند در قرآن و هم به زبان اولیائش ما را دعوت کرده که از این سفرهٔ گستردهٔ الهی بهترین استفاده را بکنیم و با این ماه رمضان گذشتهها را جبران و آینده را تضمین نماییم. این یک اصل مهمّ است که هر انسان عاقل و هوشمندی باید از فرصتهایی که در اختیارش گذاشته شده، بهترین استفادهها را بکند.
جلسۀ دوم، رمضان ۱۴۴۳ قمری، صدا و سیمای مرکز یزد
رمضان، ماهی است که بالاترین رحمتهای معنوی خداوند در آن نازل شده است. بالاترین رحمت خداوند قرآن کریم است. قرآن تجلّی ذات حق و «ثقل اکبر» است. قرآن هدایت برای مردم و وسیلهٔ قرب الهی است. اساساً همهٔ آفرینش برای این است که انسان هدایت یابد و به قرب الهی نائل شود.
جلسۀ یکم، رمضان ۱۴۴۳ قمری، صدا و سیمای مرکز یزد
این ماه، ماه مغفرت و ماه ابتهال و استغفار در درگاه الهی است، لذا از خداوند متعال بخواهیم از گذشتههای ما صرفنظر کند و توبهٔ ما را بپذیرد. البته آنچه را قابل جبران است باید جبران هم بکنیم؛ مثلاً اگر ذمّهٔ ما به دیگران یا نسبت به وجوه شرعی و نسبت به اولیای دین مشغول است، باید آن را بری کنیم.
جلسات ماه رمضان 1442 قمری
جلسۀ پنجم، رمضان ۱۴۴۲ قمری، صدا و سیمای مرکز یزد
مسئلهای که وجود دارد، آن است که در میان همهٔ اعمال، برترین عمل در ماه مبارک رمضان چیست؟ این ماه رمضانی که اینقدر عظمت و فضیلت دارد و حضرت این توصیههای ویژه را نسبت به خداوند و خود انسان، نسبت به قرآن و خودشان، نسبت به عموم مردم و گروههای خاص فرمودند، امّا برترین عمل در این ماه چیست؟
جلسۀ چهارم، رمضان ۱۴۴۲ قمری، صدا و سیمای مرکز یزد
فرد مسلمان، چه روزهدار و چه غیر روزهدار، باید در ماه رمضان رفتاری متفاوت با دیگر ایّام سال داشته باشد. باید با حسن خلق، خوشرویی و محبّت با دیگران برخورد کند، مخصوصاً روزهداران مؤمن را اگر توانست افطاری بدهد و احتیاجی هم نیست که حتماً فقیر و مسکین یا قوم و خویش باشند، بلکه هر روزهدار مؤمنی میتواند باشد.
جلسۀ سوم، رمضان ۱۴۴۲ قمری، صدا و سیمای مرکز یزد
همچنانکه به مردهها توجّه میکنیم و رحمت و مهربانی ما شامل آنها میشود، باید زندهها را نیز از یاد نبریم. چنین نباشد که مهربانی و لطف ما فقط شامل مردهها شود، بلکه زندهها به نحوی اولی هستند. البتّه مردهها نیز از جهتی اولی هستند؛ چون دستشان از دنیا کوتاه است، ولی زندهها نیز باید مورد توجّه قرار گیرند.
جلسۀ دوم، رمضان ۱۴۴۲ قمری، صدا و سیمای مرکز یزد
اگر اینهمه نعمت و فرصت را از دست بدهیم و نتوانیم بهرهٔ لازم را از این ماه رمضان ببریم، دچار غبن و بیچارگی بزرگی شدهایم. مبادا این ماه رمضان را غنیمت نشماریم و بگوییم: اگر این ماه رمضان نشد، از ماه رمضان سال دیگر بهره خواهیم برد. اوّلاً از کجا معلوم تا آن زمان عمر داشته باشیم؟ ثانیاً از کجا معلوم توفیق عمل پیدا کنیم؟
جلسۀ یکم، رمضان ۱۴۴۲ قمری، صدا و سیمای مرکز یزد
ماه مبارک رمضان ماه بزرگ و باعظمتی است. ماهی است که سرنوشت همه در این ماه رقم میخورد. ماهی است که زندگیها، مرگها، روزیها، پیروزیها و شکستها در این ماه نوشته میشود. ما نمیدانیم حقیقت ماه رمضان چیست. تنها ظاهری از آن را میبینیم و فکر میکنیم مانند ماههای دیگر فقط گردش ماه و خورشید و هلال و بدر و محاقی وجود دارد، امّا اینچنین نیست.
جلسات ماه رمضان 1441 قمری
جلسۀ ششم، رمضان ۱۴۴۱ قمری، صدا و سیمای مرکز یزد
حکمت و فلسفهٔ ابتلائات، بازگشت به سوی خداست؛ زیرا ابتلائات موجب میشود انسانها معرفتی جدید پیدا کنند و از سایر اسباب قطع امید نمایند، درنتیجه دیگر به خودشان مغرور نشوند، بلکه با تضرّع در درگاه خداوند متعال به سوی خدا و راه خدا بازگردند.
جلسۀ پنجم، رمضان ۱۴۴۱ قمری، صدا و سیمای مرکز یزد
بسیاری اوقات دعا میکنیم و حاجات خود را طلب میکنیم و رفع مشکلات و کمبودهای خود را میخواهیم، امّا این دعاها مستجاب نمیشود. معلوم میشود گناهانی وجود دارد که دعا را رد میکند. البته نمیگوییم: هرجا دعا مستجاب نشد، به خاطر گناه است، بلکه از آن طرف میگوییم: گناه باعث عدم استجابت دعا میشود.
جلسۀ چهارم، رمضان ۱۴۴۱ قمری، صدا و سیمای مرکز یزد
در میان افرادی که برای بیعت با حضرت آمده بودند، بعضی از ویژهخواران و افراد پرطمع و پرتوقّع نیز بودند که با جان و دل نیامده بودند، بلکه از سر ناچاری آمده بودند؛ چون میدیدند تودههای مردم آمدهاند و اگر آنها تخلّف کنند، مورد مؤاخذه قرار میگیرند، لذا به اجبار آمده بودند. ولی مهم تودههای عظیم مردم بود که آمده بودند.
جلسۀ سوم، رمضان ۱۴۴۱ قمری، صدا و سیمای مرکز یزد
خداوند متعال، ممکن است ابتدائاً نعمتی را به انسان بدهد؛ چون فضل خداوند چنین اقتضایی دارد، امّا نعمتی را که داده، بیدلیل بازپس نمیگیرد، مگر اینکه خود انسان کاری کند که دیگر قابلیت و شایستگی آن نعمت را نداشته باشد. بنابراین یکی از عواملی که میتواند شایستگی داشتن نعمت را از بین ببرد، گناهان است.
جلسۀ دوم، رمضان ۱۴۴۱ قمری، صدا و سیمای مرکز یزد
پدیدۀ پر خطر و وحشت زایی که امروزه اتّفاق افتاده، پدیدهای است که تقریبا همهٔ انسانها را در مقیاس وسیعی در سراسر دنیا و در شرق و غرب عالم ـ گرچه در بعضی از نقاط، بیشتر و در بعضی از نقاط با ضریب کمتر ـ درگیر کرده است. امروزه بخشهای مختلفی در دانشگاهها، مراکز علمی ـ تحقیقی، آزمایشگاهها و... در سراسر دنیا مشغول بررسی هستند که منشأ این بیماری و نحوهٔ پیدایش این ویروس چه بوده و از کجا آمده است؟
پیامها
پیام تسلیت در پی حادثهٔ قطار مسافربری مشهد یزد
مسؤلین محترم باید ضمن ارائهٔ هر نوع خدمت لازم در این شرایط سخت، عوامل پدید آمدن این حادثهٔ دردناک را مورد بررسی قرار داده و مقصّرین را شناسایی و به اشدّ مجازات قانونی برسانند و تصمیمات و تمهیدات لازم را برای جلوگیری از تکرار چنین وقایعی به عمل آورند.
پیام تسلیت در پی درگذشت آقای نادر طالبزاده
مرحوم نادر طالبزاده، انسان فرهیخته و خدمتگزاری بود که چون خاری در چشم دشمنان انقلاب اسلامی راههای ستم و تجاوز را بر آنان میبست و بیان شیرین و هنر زیبای متعهّدانه او، مؤثرترین جلوههای دفاع را به نمایش میگذاشت.
پیام تسلیت در پی شهادت طلاب جهادگر در حرم رضوی
شهادت در راه خدا افتخار ماست. دشمن درمانده از هوشیاری و استقامت مردم، هر روز به زعم خود توطئهای را برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی و مردم مقاوم ما تدارک میبیند، ولی غافل از این است که این خون مظلومان ماست که مردم را بیدارتر و صحنه را بر دشمنان تنگتر خواهد کرد.